Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

акція у Львові

Європейська Солідарність

Прес-реліз,   Четвер, 19 травня 2022, 11:07

Неможливо знищити незламних – Олег Синютка

акція у Львові

Європейська Солідарність організувала у Львові акцію для вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

18 травня у Львові Європейська Солідарність організувала акцію для вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. До акції долучились народні депутати Олег Синютка та Софія Федина, депутати місцевих рад та містяни.

"Саме цієї ночі, за злочинною вказівкою божевільного диктатора, в домівки кримських татар цинічно увірвалися співробітники НКВС, щоб за надуманими звинуваченнями, позбавити їх рідної землі, власного дому та приректи на нестерпні поневіряння на чужині" – зазначила Соломія Риботицька.

"На жаль, історія повторюється. З 2014 року кримські татари знову зазнають переслідувань, незаконних виселень і навіть вбивств. А з лютого цього року геноцид здійснюється і проти українського народу. Як тоді, так і тепер – це робиться руками одного ворога!" – поділилась Софія Федина.

"Страшно, жахливо, невиправно – говоримо ми про тогочасні дії тоталітарного режиму. Страшно, жахливо, невиправно – говоримо ми сьогодні про дії рашистських окупантів в Україні. Обличчя тоталітарних режимів змінювались, а злочини – ті ж. Знищили минулих злочинців, зітремо з лиця землі і сучасних! Пам’ятаймо про кримськотатарських в’язнів та зниклих активістів у Криму. Слава кримськотатарському народу!" – наголосив Олег Синютка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.