Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

консульство Чехії у Львові

Фб консульства Чехії

П'ятниця, 20 травня 2022, 16:56

У Чехії змінюють правила розміщення українців

консульство Чехії у Львові

Чеський уряд пропонує скоротити термін надання безплатного медичного страхування українським біженцям.

Про це повідомляє Українська правда.

Уряд Чехії презентував зміни до закону про проживання у цій країні біженців з України. Зокрема, поправки забороняють надавати тимчасовий захист громадянам Європейського Союзу.

Зазначимо, ця норма стосується українських ромів, значна частина яких мають угорське громадянство, які прибули у Чехію через вищі соціальні виплати.

Також запропоновані чеським урядом зміни збільшують термін розгляду заяви про тимчасовий захист до 60 днів, але одночасно скорочують час для повідомлення біженцем про зміну місця проживання з 15 до 3 днів.

Поправка також передбачає скорочення терміну надання безплатного медичного страхування біженцям у віці від 18 до 65 років до 180 днів. Крім цього, держава не буде виплачувати гуманітарну допомогу у випадках, якщо біженці мають житло, де їм безплатно надають харчування та інші зручності.

Нагадаємо, у березні цього року в Чехії запровадили режим надзвичайного стану через наплив біженців з України, а наприкінці квітня консульство Чехії повернулося до Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.