Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

банк у Львові

П'ятниця, 20 травня 2022, 14:48

На Львівщині на махінаціях викрили керівника відділення банку

банк у Львові

Керівник відділення незаконно отримав від банку нарахування на 100 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці викрили 33-річного львів’янина, керівника відділення банку, який незаконно отримав близько 100 тисяч гривень.

"Керівник відділення однієї з банківських установ, будучи уповноваженою особою та маючи доступ до банківської системи, незаконно копіював цифрові електронні підписи керівників юридичних осіб, які надалі використовував для імітації документообігу.

Надалі він створював в електронній мережі банку неправдиву інформацію про залучення нових клієнтів, за що йому нараховувались бонуси або додаткове преміювання. У такий спосіб зловмисник незаконно отримав від банку нарахування на загальну суму близько 100 тисяч гривень" – наголосили у поліції.

Слідчі повідомили керівнику відділення банку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.