Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Оксана Грищук

Фб Грищук

Четвер, 19 травня 2022, 15:25

Львівська професорка Грищук стала суддею Конституційного Суду

Оксана Грищук

Професорка ЛНУ імені Івана Франка Оксана Грищук склала присягу судді Конституційного Суду.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 19 травня, професорка кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Оксана Грищук на спеціальному засіданні склала присягу судді Конституційного Суду України.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський своїм указом від 26 листопада 2021 року призначив Грищук суддею КС. Відповідно до Конституції та закону про КС суддя вступає у повноваження з дня складання присяги.

Під час засідання Грищук склала присягу, засвідчила її підписом. Потім їй вручили атрибути судді Конституційного Суду: мантію судді, нагрудний знак та посвідчення.

Нагадаємо, львів'янка Оксана Грищук з 2011 року перебуває на посаді професорки кафедри теорії та філософії права ЛНУ імені Івана Франка, до цього працювала на посаді доцента кафедри теорії та історії держави і права та асистента.

Тричі рекомендувалася на посаду судді Конституційного Суду України – у 2017, 2019 та 2020 роках.

Як заявив народний депутат України VIII скликання Борислав Береза на своїй сторінці у Фейсбуці, батька Оксани Грищук, члена Вищої ради правосуддя Віктора Грищука визнали тим, хто не відповідає критеріям професійної етики та доброчесності. 

ля мене цей суддя лише підтверджує, що в Україні немає незалежного Конституційного суду, а влада не зацікавлена у відновленні довіри до судів. Влада більше зацікавлена у контрольованих та контрольованих суддів" – додав Береза.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.