Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобич

Четвер, 26 травня 2022, 10:59

У Дрогобичі опечатали храм УПЦ московського патріархату

Дрогобич

На території Дрогобицької ОТГ заборонили УПЦ московського патріархату та опечатали храм Св. Іова Почаєвського на вул. Трускавецькій, 56.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 25 травня, на засіданні комісії депутати прийняли рішення заборонити на території Дрогобицької ОТГ діяльність Української православної церкви московського патріархату, зокрема, храму Св. Іова Почаєвського на вулиці Трускавецькій, 56.

Як заявив міський голова Дрогобича, відповідне рішення комісія ухвалила на основі численних вимог від активних мешканців міста, звернень парафіян храму та мешканців вулиці Трускавецької.

" В Дрогобичі громада висловила свою чітку позицію – церкві московського патріархату не бути на теренах нашого міста та територіальної громади. Оскільки ця церква підпорядковується та підтримує найбільший злочин людства – війну російських окупантів проти України та українців. Тому діяльність такої церкви ми припиняємо. У настоятеля храму московського патріархату було достатньо часу, щоб все зважити та перейти у лоно православної церкви України. Однак цього важливого кроку так і не було зроблено" – наголосив Тарас Кучма.

У підсумку діяльність храму заборонили, а приміщення церкви опечатали.

Нагадаємо, у квітні УПЦ московського патріархату в селі Підмонастирок на Дрогобиччині офіційно увійшла до складу ПЦУ, а раніше у Дрогобичі офіційно заборонили діяльність УПЦ московського патріархату.

Додамо, Верховна Рада України планує розглянути законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.