Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Четвер, 26 травня 2022, 12:53

Вчителям шкіл у Рава-Руській ОТГ запропонують піти у відпустку за власний рахунок

школа на Львівщині

Також наступного року в школах громади прогнозується звільнення вихователів груп продовженого дня.

Про це повідомила газета "Прикордоння".

Відділ освіти Рава-Руської міської ради задля скорочення видатків на освіту запропонував керівникам шкіл відправити всіх працівників у відпустку власним коштом на 28 днів.

Керівникам шкіл також запропонували попередити вихователів груп продовженого дня про можливе скорочення у новому навчальному році, зменшити грошову винагороду вчителям на 50% або 100%, зменшити надбавки за престижність педпрацівників до 10%, зменшити надбавки за престижність директорам та їхнім заступникам до 10%, надбавки за складність і напруженість директорам шкіл до 20%, скоротити видатки на  функціонування груп продовженого дня та видатки на гурткову роботу.

Зміни щодо оптимізації видатків на оплату праці вчителів можуть розпочатись вже у червні. 

Розгляд питання про внесення змін до бюджету, у якому йдеться про зменшення освітньої субвенції, депутати Рава-Руської міськради перенесли на 27 травня.

Крім цього, оптимізація шкільної мережі громади передбачає закриття чотирьох шкіл. Наразі це питання відклали, щоб не збурювати громаду.

Зазначимо, Верховна Рада скоротила державну освітню субвенцію цього року для всіх громад на 10%.

Нагадаємо, наприкінці квітня своїм розпорядження голова Львівської ОВА Максим Козицький зменшив видатки на освіту області на 66 млн грн, натомість у травні перерахував для департаменту освіти і науки Львівської ОВА 3 млн грн отриманої держсубвенції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.