Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

П'ятниця, 27 травня 2022, 13:17

У Львові підняли вартість проїзду у маршрутках

львівські маршрутки

З 2 червня вартість проїзду у львівських маршрутках становитиме 15 гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 27 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення підвищити вартість проїзду у громадському автотранспорті Львова з 10 до 15 гривень.

У міськраді заявили, що перевізники у своїх зверненнях вимагали встановити тарифи на проїзд у понад 20 гривень, інакше, попереджали, що автобуси не виїдуть на маршрути.

Нові тарифи почнуть діяти з четверга, 2 червня. Ціна на проїзд у трамваях та тролейбусах залишається незмінною. Також зберігається безоплатний проїзд для усіх пільгових категорій пасажирів.

"Автоперевізники просили підняти ціну на проїзд до понад 20 гривень. В попередній тариф закладена вартість пального 24 грн. Сьогодні вона майже 60 грн. Тому робота автобусів стала збитковою. Не допомогло врегулювати ситуацію і скорочення на 20% маршрутів, що дублюються" – заявив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

Нагадаємо, раніше львівські перевізники заявляли, що тариф на перевезення не може бути нижчим за 17 гривень.

З 27 травня 2021 року вартість проїзду у міських маршрутках та трамваях і тролейбусах становить 10 гривень. Ціна зросла на 3 гривні – з 1 лютого 2019 року вартість проїзду в автобусному транспорті Львова становила 7 грн.

У грудні 2021 року в рамках запровадження е-квитка вартість проїзду у маршрутках мали підняти до 15 грн.

Додамо, у травні збільшили вартість проїзду в громадському транспорті у Трускавці, у Дрогобичі та у Бориславі

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.