Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вантажівка

Понеділок, 30 травня 2022, 13:51

В Україні планують повернути імпортні мита та ПДВ

вантажівка

Уряд схвалив законопроєкт щодо повернення ПДВ та мит при імпорті.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив народний депутат від партії Голос Ярослав Железняк, 28 травня Кабінет міністрів України ухвалив законопроєкт щодо повернення всіх мит та ПДВ на імпортні товари, за винятком автомобілів і палива.

"Буде незабаром від уряду зареєстрований (законопроєкт) у Раді" – наголосив Ярослав Железняк.

Зазначимо, 6 квітня набув чинності закон із поправками до Податкового кодексу України №7190 про пільговий імпорт у період війни. Відповідно до нього, імпорт товарів в Україну звільнено від ввізного мита та ПДВ для платників єдиного податку першої-третьої групи, які сплачують податок за ставкою 2% від обороту, а також встановлено спрощену форму розмитнення.

Депутати також повністю звільнили від оподаткування імпорт транспортних засобів громадянами та суб'єктами спрощеної системи.

У Міністерстві фінансів критикували цю норму, також проти неї виступили вітчизняні виробники, відзначаючи, що вона ставить їх у невигідні умови.

Додамо, у березні Верховна Рада затвердила нульову ставку акцизу на бензин, дизпаливо та скраплений газ та зменшила ПДВ з 20% до 7% та дозволила компаніям і підприємцям з обігом до 10 мільярдів гривень платити лише 2% єдиного податку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.