Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паливо

Понеділок, 30 травня 2022, 15:08

Україна перестала отримувати безплатне паливо від Польщі

паливо

Польща припинила безоплатне постачання палива до України.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявила міністерка енергетики та кліматичних змін Польщі Анна Москва, Польща припинила безоплатні постачання палива до України, які здійснювала на початку повномасштабного вторгнення Росії та після бомбардування Кременчуцького нафтопереробного заводу.

"На початку війни та після бомбардування НПЗ ми безкоштовно відправляли це паливо. Наразі це комерційні постачання компанії Orlen, що вимагають великих логістичних зусиль. Зазвичай ці постачання відбуваються трубопроводами, тому довелося створювати нові канали постачання" – пояснила Анна Москва.

За її словами, польські нафтові компанії "добре" працюють в Україні, а безкоштовне постачання палива було "реакцією на кризову ситуацію".

Зазначимо, у травні міністерства інфраструктури України та Польщі досягнули домовленості щодо скасування дозволів для усіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення палива.

Нагадаємо, в Україні виник дефіцит пального через припинення його постачання з традиційних ринків Білорусі та РФ, блокування морських постачань, масованих ударів російського агресора по інфраструктурі ринку, зокрема, руйнування Кременчуцького НПЗ.

20 травня, після скасування держрегулювання, ціни на бензин та дизпальне подорожчали на 13 та 15 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.