Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

П'ятниця, 20 травня 2022, 12:00

В Україні за добу бензин подорожчав на понад 10 гривень

АЗС

Після скасування держрегулювання ціни на бензин та дизпальне подорожчали на 13 та 15 гривень.

Про це повідомляє UBR.

Мережі АЗС різко підвищили ціни на А-95 та дизпальне після скасування держрегулювання Кабінетом міністрів України цін на бензин і дизель 19 травня.

Зокрема, бензин за добу подорожчав приблизно на 11-13 гривень за літр, а дизельне паливо – близько 14 гривень за літр. 

АЗС WOG та ОККО підвищили вартість А-95 та А-95+ до 51 гривень за літр та 52 гривень за літр відповідно. Дизельне паливо у цих мережах подорожчало на 14,69 гривні за літр, до 57 гривень за літр.

На KLO преміум-бензин подорожчав до 52 гривень за літр, а ДП – до 58 гривень за літр. Приблизно такі самі ціни й на заправках "Укргазвидобування".

Бензин А-95 на Mango продають за 51,99 гривні за літр, дизпаливо коштує 57,99 гривні за літр. Водночас найдешевший дизель реалізує мережу БРСМ-Нафта – 54,99 гривні за літр

Нагадаємо, в Україні виник дефіцит пального через припинення його постачання з традиційних ринків Білорусі та РФ, блокування морських постачань, масованих ударів російського агресора по інфраструктурі ринку, зокрема, руйнування Кременчуцького НПЗ, а також через запроваджені урядом граничні ціни на бензин та дизпаливо.

Також Держекоінспекція з березня призупинила контроль за якістю бензину, а уряд вирішив не регулювати вартість пального та очікує ціни на паливо у межах 52-58 гривень.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.