Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

храм Св. Іова Почаєвського

drohobych-rada.gov.ua

Вівторок, 31 травня 2022, 11:50

У Дрогобичі через ситуацією з церквою УПЦ МП узаконять усі культові споруди на території громади

храм Св. Іова Почаєвського

У місті перевірять всю дозвільну документацію на будівлі та землю, де розташовані культові споруди.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

На території Дрогобицької ОТГ перевірять наявність документів та в разі необхідності приведуть до норми, згідно з законом, всю дозвільну документацію на будівлі та землю, на якій розташовані культові споруди у громаді.

Перевірку здійснять через ситуацію з дрогобицьким храмом Іова Почаївського, який належав УПЦ московського патріархату.

"Після аналізу наявних документів виявилось, що право власності не було оформлене ні на будівлю церкви, ні на земельну ділянку під нею. Будівельні роботи велись самовільно, жодних дозвільних документів церковна громада не мала, що було досліджено та підтверджено спеціально створеною комісією.

Перед законом всі мають бути рівними. Будь-яке будівництво на території громади має відбуватися у межах норм закону. Оскільки процес узаконення культових споруд – це важлива тема для громади, потрібно перевірити документи по всіх об’єктах, щоб в разі відсутності чи невідповідності, вони були приведені до вимог закону" – наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Нагадаємо, 25 травня депутати Дрогобицької міської ради прийняли рішення заборонити на території Дрогобицької ОТГ діяльність храму Св. Іова Почаєвського на вулиці Трускавецькій, 56. Після цього рішення настоятелі храму вивезли з нього весь церковний інвентар, який придбали за кошти громади, залишивши голі стіни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.