Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

річка Стрий

Вівторок, 31 травня 2022, 16:57

У річку Стрий випустили мальки струмкової форелі

річка Стрий

Держрибагентство випустило 2 тисячі мальків струмкової форелі у річку Стрий на території Львівщини.

Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України.

Державне агентство меліорації та рибного господарства України у четвер, 26 травня, провело зариблення річки Стрий в межах Львівської області.

Зокрема, на ділянці впадіння річки Либохора випустили 2000 мальків струмкової форелі середньою наважкою у 3 грами, вирощених на форелевому рибному господарстві у Тячівському районі Закарпаття.

"Весняне зариблення водойм триває. Струмкова форель – рідкісний аборигенний вид риби. Лише найсуворіша охорона і штучне розведення сприятиме збільшенню її чисельності" – наголосив т.в.о. голови Держрибагентства Андрій Забуга.

Зазначимо, форель струмкова або пструг – вид надзвичайно цінної риби з родини лососевих. Її поширення в українських водоймах зумовлене наявністю прохолодних, чистих і прозорих вод зі швидкою течією й кам'янистим дном. Такі умови є, зокрема, у верхів'ях Пруту, Черемошу, Серету, Стрия, Дністра та його приток, у Тисі, Тересві, Тереблі, Ріці, а також у гірських річках Криму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.