За сто днів над Львівщиною збили 34 російські ракети та безпілотники

П'ятниця, 3 червня 2022, 15:51

За 100 днів війни сили ППО збили над територією області 23 російські крилаті ракети та близько 11 безпілотників.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні, 3 червня, починаючи з 24 лютого, над територією Львівської області сили протиповітряної оборони збили 23 російські крилаті ракети та близько 11 безпілотників.

"За 100 днів повномасштабної війни Сили ПвК "Захід" збили у небі над Львівщиною 23 крилаті ракети та 11 безпілотників ворога. Хочу наголосити, що ці цифри стосуються лише Львівської області, оскільки Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України працює у 8 областях на заході України" – наголосив Козицький.

Він також додав, що у громадах області працює чат-бот "Шось летить", який дає можливість повідомляти про загрозу в небі (ракету, безпілотник чи літак).

"Цей чат-бот Львівська обласна державна адміністрація та IT-фахівці розробили для того, щоб уважні цивільні люди могли допомогти нашим силам ППО. Чат-бот працює на території всієї України. Від 2 квітня ним скористалися 35 тисяч користувачів. Останнім часом все більше повідомлень надходить з Дніпропетровської, Миколаївської та Одеської областей. А також традиційно – зі Львівщини, Рівненщини, Волині та Івано-Франківщини" – зазначив Козицький.

Зазначимо, станом на сьогодні по території Львівської області російські війська завдали сім ракетних ударів. Востаннє – 1 червня по залізничній інфраструктурі.

Додамо, на початку березня в Україні запустили мобільний додаток, який повідомлятиме про повітряну загрозу, а про тривогу у Львові в соцмережах сповіщає виключно телеграм-канал "Оповіщення ЦЗ".

Станом на 1 травня, починаючи з 24 лютого, сигнали оповіщення в області повідомили про 113 повітряних тривог.

Мітки: Максим Козицький, новини львова, повітряна тривога, ракетні удари