Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

війна з Росією

Вівторок, 7 червня 2022, 10:25

Малюська створив табір для полонених росіян десь на заході України

війна з Росією

На заході України створили спецтабір для російських військовополонених.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив вчора, 6 червня, в ефірі телемарафону міністр юстиції України Денис Малюська, українська сторона організувала спеціальний табір для тримання російських військовополонених, які не підлягають обміну найближчим часом, в одній з західних областей.

"Ми створили спеціальний табір для військовополонених на заході України, де тримають тих військовополонених, стосовно яких немає найближчих очікувань щодо обміну" – наголосив Малюська.

За його ловами, військовополонені, які нещодавно потрапили в полон або які можуть бути обміняні найближчим часом, розподілені по закладах Міністерства юстиції України на всій території країни, а умови їхнього утримання відповідають нормам Женевської конвенції.

"Утримуються на належному рівні в тому сенсі, що нічого зайвого ми їм не надаємо, але й відповідно до стандартів, установлених міжнародними договорами, ми їх забезпечуємо. Тобто це рівень трохи кращий, ніж утримання ув'язненого або засудженого: трохи краще харчування, трохи кращі засоби гігієни, повний доступ до Червоного Хреста" – додав Денис Малюська.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 23 серпня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.