Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Новий Розділ

Вівторок, 7 червня 2022, 11:43

У лікарні в Новому Роздолі скоротили понад 60 посад

Новий Розділ

Депутати реорганізували Новороздільську лікарню та скоротили штат на 63 посади.

Про це повідомляє Вісник Розділля.

Новороздільська міська рада на сесії 1 червня прийняла рішення про погодження організаційної структури та чисельності КНП "Новороздільська міська лікарня", яке передбачає реорганізацію медичного закладу та скорочення штату.

Як заявив головний лікар медзакладу Олег Стеців, з 445 посад має залишитися 382, тобто ліквідують 63 посади, переважно це середній і молодший медичний персонал.

Крім цього, об’єднають терапевтичне відділення з неврологічним, а на основі травматологічного відкриють травматологічно-реабілітаційне відділення, до якого належатиме і т.зв. "фізкабінет".

"Економічно обґрунтоване доцільне рішення, так, складне і непопулярне, але мусимо приймати, щоб вижити. Недофінансування міської лікарні сягає суми 20 млн грн. Стільки треба буде з міського бюджету, якщо все залишиться по старому. Сума непосильна. Тим паче, що і освітянська субвенція недодана (близько 10 млн грн не вистачає). Ще й базову дотацію "врізають" на 10%.

Так, прийняті рішення не дадуть миттєвого ефекту. І виділяти медикам на зарплату з міського бюджету все одно доведеться, але якщо рішення буде прийняте позитивне, то вже не 1 млн 800 тис. грн щомісяця, а 800 тис. грн, у міру потреби на виплату зарплати" – пояснила мерчиня Нового Роздолу Ярина Яценко.

Вон пояснила, що заборгованість виникла через НСЗУ, яке оплачує зарплату медикам на рівні минулого року, хоча з 1 січня зросла зарплата лікарям і медсестрам, та не враховує цю різницю.

Як написала на своїй сторінці у Фейсбуці мешканка Нового Роздолу Катерина Костів-Шиманська, "за" скорочення працівників проголосували 20 депутатів, а під час голосування під серією зібралися місцеві мешканці, протестуючи проти цього рішення.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.