Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

комісія архітектури Львівської міськради

lvivrada.gov.ua

Вівторок, 7 червня 2022, 12:56

Сьогодні треба максимально сприяти будь-якому бізнесу, який працює, – Юрій Мартинюк

комісія архітектури Львівської міськради

Депутати розглянули звернення щодо демонтажу літніх майданчиків за певними адресами.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Комісія архітектури розглянула звернення районних адміністрацій Львова щодо демонтажу літніх майданчиків за певними адресами, на яких здійснюється господарська діяльність.

Після обговорення члени комісії прийняли рішення підтримати звернення районних адміністрацій, але з умовою – надати термін підприємцям для того, щоб вони мали можливість підготувати необхідний пакет документів та подати для узаконення своєї діяльності на літніх майданчиках.

Заступник голови комісії Юрій Мартинюк зауважив, якщо підприємці зроблять це до 15 червня, зможуть відтермінувати рішення щодо демонтажу і, відповідно, легалізувати свою діяльність.

"На сьогоднішній день треба максимально сприяти будь-якому бізнесу, який працює, підтримує економіку, платить податки. Інше питання, всіх підприємців у Львові, які здійснюють діяльність на літніх майданчиках, звільнили від сплати за їх користування, що викликало досить багато запитань. Позаяк у Львові жодних проблем з візитерами, торговою діяльністю немає. Це добре, бо люди мають роботу. Але друге питання, хто прийняв рішення про звільнення від сплати, адже, згідно із законодавством, це є повноваження виключно міської ради" – наголосив Мартинюк.

Відтак депутати скерували відповідні запити до виконавчих органів, щоб зрозуміти, за якою процедурою це сталось і яка кількість коштів не поступила до бюджету міста від такого рішення.

Крім цього, члени комісії попросили надати інформацію щодо роботи профільного департаменту містобудування, а саме, скільки працівників зараз не працює, тобто знаходяться у вимушених відпустках та на простої.

"Депутати хочуть володіти інформацією, скільки на адресу департаменту надійшло звернень і скільки відповідей було надано заявникам. Адже на комісію архітектури практично не заходять питання для опрацювання.

Підозрюємо, що на це є дві причини: або немає звернень, що малоймовірно, або ж неефективно ведеться робота в силу якихось причин. Коли матимемо більше інформації, зможемо зробити висновки" – зауважив Юрій Мартинюк.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.