Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Москаленко

Середа, 8 червня 2022, 15:15

Москаленко явив львів'янам ілюзію впливу на перейменування російських вулиць

Андрій Москаленко

На території Львівської ОТГ стартувало онлайн-голосування з обрання нових назв 14 вулицям, названих на честь російських та радянських діячів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні у Львові розпочалося голосування за пропозиції для перейменування перших 14 вулиць міста, що носять імена російських діячів та місцевостей сучасної РФ.

"Мешканці можуть обрати один із запропонованих варіантів до кожної вулиці. На першому етапі нові назви обиратимуть для теперішніх вулиць: Карла Брюллова, Олександра Герцена, Михайла Глінки, Дагестанська, Василя Жуковського, Петра Козланюка, Володимира Короленка, Миколи Некрасова, Івана Сєченова, Льва Толстого, Антона Чехова, Чуваська, Миколи Скрипника, Миколи Кибальчича" – пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, пропозиція, що набере найбільше голосів на вебпорталі Львівської міської ради, отримає один голос, що враховуватиметься робочою групою під час затвердження нової назви вулиці.

Фінальне рішення щодо перейменування вулиць мають затвердити депутати на сесії Львівської міськради.

Голосування за перший блок вулиць триватиме на сайті міської ради до 15 червня тут.

Додамо, всього на території Львівської ОТГ планують перейменувати 53 вулиці, названі на честь російських та радянських діячів: у Львові – 41, у Винниках – 6, у смт Рудне – 5, у с. Підрясне – 1.

У Львівській міськраді наголосили, що перейменування вулиць у Львові не спричинить жодних фінансових витрат для мешканців та підприємців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.