Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

П'ятниця, 13 травня 2022, 14:37

Садовий перейменовуватиме львівські вулиці задурно

Андрій Садовий

Перейменування вулиць у Львові не спричинить жодних фінансових витрат для мешканців та підприємців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Як пояснила керуюча справами виконкому Львівської міської ради Наталія Алєксєєва, у разі перейменування мешканці вулиці не матимуть жодних фінансових витрат, адже замінювати документи на майно чи землю, а також оновлювати прописку не потрібно. 

Замінити документи повинні будуть лише підприємці, однак для них ця процедура буде безплатною та безтерміновою.

"Ніхто із мешканців від зміни назви вулиці не потерпатиме фінансово, адже бігти замінювати документи на майно чи землю у такому разі не потрібно. Такого обов'язку закон не передбачає. Відтак усі документи за старими адресами (вулицями) є чинними та не потребують заміни чи отримання нового документа

Не передбачено обов'язку і щодо оновлення відомостей про проживання (прописку). Перереєстрація місця проживання особи може відбутися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникне потреба. Хоча сучасний паспорт вже навіть і штампу не передбачає" – зазначила Наталія Алєксєєва.

За її словами, у Львові планують перейменувати щонайменше 40 вулиць, 6 – у Винниках, 5 – в Рудному та 1 – в Підрясному.

Зазначимо, у Львові виникла ініціатива перейменувати вулиці, що названі на честь російських культурних діячів. Вулиці планували перейменувати у травні, до Дня міста. 

Для цього у місті створили робочу групу, куди увійшли представники виконавчих структур міськради, наукових та культурних установ Львова та представники фракцій Львівської міськради.

Під час першого засідання цієї робочої групи було обрано 35 вулиць, які потрібно перейменувати, а під час другого засідання – ще 27 вулиць, під час третього – 4 вулиці Львова, а також вулиці у Винниках і Рудному, під час четвертого –  8 вулиць Львова, вулиці у Винниках, Рудному та Підрясному.

Також вулицю російського композитора Петра Чайковського у Львові пропонують назвати на честь Маркіяна Іващишина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.