Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 3 травня 2022, 11:09

Піонер Москаленко перейменує у Винниках вулиці Гагаріна та Лермонтова

Львів

У Львові, Винниках та Рудному обрали вулиці, що названі на честь російських та радянських діячів, які планують перейменувати.

Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 2 травня, робоча група з перейменування вулиць у Львові, що носять імена російських діячів та місцевостей сучасної РФ, провела третє засідання та обрала наступні 4 вулиці, які офіційно запропонували до перейменування. 

Йдеться про такі вулиці Львова:

- вул. Софії Ковалевської;
- вул. Лобачевського;
- вул. Засядька;
- вул. Кибальчича.

Крім цього, робоча група вирішила перейменувати вулиці й у Винниках та Рудному.

Зокрема, у Винниках планують надати нові назви таким вулицям: Гагаріна, Жуковського, Лермонтова, Ціолковського, Довганика. Натомість у Рудному перейменують: вул. Гагаріна, вул. Мєндєлєєва, вул. Невського та вул. Марченка.

Зазначимо, у Львові виникла ініціатива перейменувати вулиці, що названі на честь російських культурних діячів. Вулиці планували перейменувати у травні, до Дня міста. 

Для цього у місті створили робочу групу, куди увійшли представники виконавчих структур міськради, наукових та культурних установ Львова та представники фракцій Львівської міськради.

Під час першого засідання цієї робочої групи було обрано 35 вулиць, які потрібно перейменувати, а під час другого засідання – ще 27 вулиць.

Також вулицю російського композитора Петра Чайковського у Львові пропонують назвати на честь Маркіяна Іващишина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.