Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

проспект Чорновола

Четвер, 9 червня 2022, 16:42

Бізнес-партнер Бербеки зробить з проспекту Чорновола футуристичний бульвар

проспект Чорновола

Компанія бізнес-партнера депутата Львівської міськради розробить проєкт ремонту пішохідної частини проспекту Чорновола.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 9 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення відремонтувати пішохідну частину проспекту Чорновола, від кільця просп. В. Чорновола – вул. В. Липинського до вул. Варшавської.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, тут планують облаштувати бульвар з тематичними зонами, зокрема, дитячі простори чи об'єкти мистецтва.

"Основна ідея полягає у тому, щоб це був не лише транзитний простір, через який люди звикли лише проходити, а й бульвар, який став би місцем рекреації для місцевих мешканців – озелененим та екологічним. Пропозиція – відновити та посилити основний пішохідний транзит, який облаштований паралельно із велосипедним" – наголосив Коломєйцев.

За його словами, також планують облаштувати дитячі майданчики, спортивні зони та простори для молоді.

"Тут запропоновано облаштування дощових садків, аби уникнути накопичення дощової води, а також використання специфічних ландшафтних рішень. Іншим важливим аспектом є архітектурна миля – використання мистецьких елементів, які в той чи інший спосіб зададуть культурний образ цьому простору" – додав Коломєйцев.

Займатиметься виготовленням проєктно-кошторисної документації інвестор, ТзОВ "Компанія "Нова оселя", що належить Тарасу Дідику, бізнес-партнеру депутата Львівської міськради Назарія Бербеки та власнику низки львівських будфірм: ТзОВ "Західбудкапітал", ТОВ "Ліски Інвест Буд", ТзОВ "Бізнес-Вектор Дк", ТзОВ "Лік", ТОВ "Капітал-Будзахід", МПП "Міліна").

Додамо, що Бербека на місцевих виборах у 2020 році пройшов до Львівської міської ради від партії Європейська Солідарність та став членом комісії архітектури, містобудування та розвитку територій. У 2020 році він зібрав 6,7 мільйона гривень готівки, купив годинник Rolex і будинок під Львовом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.