Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

відеоспостереження

Четвер, 9 червня 2022, 15:56

У Львові встановлять понад 400 нових відеокамер та приєднають приватні до системи міста

відеоспостереження

Виконком дозволив долучити дані з приватних відеокамер до системи відеоспостереження Львова та встановити 470 нових відеокамер.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 9 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про функціонування комплексної системи відеоспостереження Львівської ОТГ, що передбачає долучення даних з приватних відеокамер до міської системи відеоспостереження та закупівля нових камер.

Як пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, зараз міська система відеоспостереження об’єднує понад 1 тисячу камер, встановлених в основному за кошти міста і органів поліції, та синхронізована з обласною.

За його словами, до кінця року у місті планують встановити 470 нових відеокамер за кошти Нацполіції Львівщини, а у межах програми "Безпечне місто", з початку повномасштабного вторгнення РФ, у Львові вже  облаштували 197 камер.

Крім цього, місто співфінансуватиме облаштування систем відеонагляду у будинках та на довколишніх територіях за програмою "Безпека житлових кварталів", яку затвердили у грудні 2021 року. Вона передбачає, що закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачують місто і мешканці – 50/50.

"У межах цієї програми працюватимемо цільово з ОСББ та управлінськими компаніями, щоб вони визначали і пропонувати ті місця, в яких доцільно встановити відеоспостереження" – додав Забарило.

Додамо, з квітня в області розпочали впроваджувати систему надточного розпізнавання облич та авто.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.