Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європейська Солідарність

Фб Європейської Солідарності

Прес-реліз,   Субота, 11 червня 2022, 14:39

Європейська Солідарність відзначила п'яту річницю безвізу у Львові

Європейська Солідарність

Найбільший в Україні біометричний паспорт символічно прикріпили до пам'ятника королю Данилу.

Сьогодні у центрі Львова нардепи, депутати місцевих рад від Європейської Солідарності спільно з містянами та гостями міста відзначили п'яту річницю отримання Україною безвізового режиму з країнами Європейського союзу. 

Про це повідомила пресслужба Європейської солідарності. 

"Учасники заходу залишили на карті Європи позначки про власні безвізові подорожі. Особливо ініціатива припала до душі діткам, що активно ділилися історіями власних мандрів. Припав до душі львів'янам і найбільший в Україні біометричний паспорт, який символічно прикріпили до пам'ятника королю Данилу", – йдеться у повідомлені.

Безвізовий режим в Україні став остаточним оформленням розлучення з Російською імперією. Саме п'ятий Президент України, лідер Європейської Солідарності Петро Порошенко підписав угоду про безвіз у Страсбурзі 17 травня 2017 року. 

"Безвізовий режим – це не проста формальність. Це – новий вимір свободи. Це – кардинальні проєвропейські реформи. Це – гігантський стрибок від совка до європейського майбутнього України! Це те, про що мріяли мільйони українців, і що нам вдалося втілити в життя", – поділилась депутатка Верховної Ради від Європейської Солідарності Софія Федина.

"Спільними зусиллями, попри усі труднощі та величезну ціну, ми продовжуємо будувати омріяне майбутнє для країни – щоб український народ і українська держава якомога швидше повернулися до родини європейських народів", – поділився Олег Синютка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.