Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Катерина Міхаліцина

Фб Міхаліциної

Вівторок, 14 червня 2022, 13:35

Нобеліатка Алексієвич віддала нагороду Jiří Theiner Award львів'янці Міхаліциній

Катерина Міхаліцина

Білоруська письменниця Світлани Алексієвич віддала свою премію празької книжкової виставки львів'янці Катерині Міхаліциній.

Про це повідомляє видання Читомо.

Білоруська письменниця Світлана Алексієвич віддала свою нагороду Jiří Theiner Award празької книжкової виставки українській делегації авторів у знак підтримки України. 

Зокрема, нагороду отримали письменниці Катерина Міхаліцина та Євгенія Кононенко.

"Хочу сказати, що премії Іржі Тейнера достойна українська делегація письменників, що представляє мужню країну, якою ми всі захоплюємося і в перемогу якої віримо. Україна сьогодні на передовій боротьби зі злом. Вона повинна знати, що ми з нею" – наголосила Світлана Алексієвич.

Зазначимо, Катерина Міхаліцина, уродженка Рівненщини, з 2002 року живе у Львові. Працювала перекладачем у видавництві "Астролябія", де зробила українськомовні переклади окремих творів Дж.Р.Р. Толкіна, працює заступницею головного редактора у львівському "Видавництві Старого Лева".

Jiří Theiner Award (нагорода Іржі Тейнера) названа на честь багаторічного головного редактора журналу "Індекс цензури". Її присуджують щорічно у межах міжнародного книжкового ярмарку та літературного фестивалю Svět knihy особі чи установі, що працює за межами Чехії, своїми діями чи довготривалими зусиллями зробила значний внесок у поширення та популяризацію чеської літератури за кордоном.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.