Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Середа, 15 червня 2022, 13:58

Санаторії на Західній Україні через війну майже порожні або зовсім закриті

Львівщина

Санаторії на Західній Україні майже порожні або зовсім закриті через відсутність іноземних туристів, що спричинено війною в Україні.

Про це повідомляє УНН.

Станом на сьогодні, через відсутність іноземних туристів та фінансові проблеми в українців санаторії на Західній Україні майже порожні або зовсім закриті.

"Під час війни в країні не до туризму, його діяльність зведена до дуже низьких показників. Наприклад, санаторії в Трускавці чи Східниці на сьогодні або закриті зовсім, або мінімально заповнені, тому що в людей немає коштів, щоб відпочити і підлікуватися. А іноземні туристи сюди не приїдуть, тому що в Україні війна" – зазначив директор Центру розвитку туризму Володимир Царук.

За його словами, з початку літа українці почали виїжджати на вихідні, неподалік від місця проживання. Окрім того, є невеликий попит на одноденні екскурсії.

"Відкриваються дитячі табори в Україні. У першу чергу в тих регіонах, де відносно безпечно. Це Закарпатська, Івано-Франківська області, Львівська, та її частина, що поблизу Карпат. Туроператори або організатори дитячого відпочинку займаються пошуком відповідних місць, де є безпечні укриття чи сховища, щоб у разі повітряної тривоги сховати дітей. Бо у батьків зараз така вимога. І перш ніж відправляти дітей до таких закладів, вони запитують і просять фото, щоб переконатися, чи є куди сховати дітей" – розповів Царук.

Додамо, у травні "Трускавецькурорт" виставив на продаж будівлі санаторіїв "Янтар" і "Рубін" вартістю 11 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.