Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Роман Чмелик

lwow.msz.gov.pl

Четвер, 16 червня 2022, 17:03

Директор Львівського історичного музею з початку року отримав 130 тисяч гривень зарплати

Роман Чмелик

У січні-квітні Роману Чмелику нарахували 132 тисячі гривень заробітної плати.

Про це йдеться у відповіді на запит Варіантів.

За чотири місяці цього року керівнику КЗ ЛОР "Львівський історичний музей" Роману Чмелику нарахували 132 133,53 грн заробітної плати.

Зокрема, у цю суму увійшли: посадовий оклад, нарахування за вислугу років, за вчене звання, за науковий ступінь, за напруженість і складність роботи, відпускні, премії:

- січень – 20995,33 грн;

- лютий – 35 842,20 грн;

- березень – 41 791,50 грн;

- квітень – 33  грн.

Нагадаємо, Роман Чмелик очолює Львівський історичний музей з 2016 року. Він переміг у конкурсі на цю посаду. До цього працював директором Музею етнографії і художнього промислу та був в.о. віцепрезидента Українського національного комітету ІСОМ.

У 2016 році Чмелик задекларував 136 тис. грн доходу.

Додамо, раніше Львівський історичний музей відмовляв журналістам Варіантів у наданні інформації про зарплати свого керівництва до закінчення війни в Україні, посилаючись на рішення Торгово-промислової палати.

Однак, як розповів Варіантам депутат Червоноградської районної ради, член правління ГО "Інститут стратегії громади" та "Захист і добро" Геннадій Воловенко, висновок Торгово-промислової палати про визнання воєнного стану форс-мажором не поширюється на закон про доступ до публічної інформації, і тому відмова органів місцевого самоврядування, а також керівників комунальних підприємств надати відповіді на запити журналістів є незаконною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.