Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

google.com

Неділя, 19 червня 2022, 20:35

Парламент заборонив російську музику в медіа та громадському транспорті

верховна рада

Нардепи також збільшили квоту на українську музику в ефірі радіостанцій і телеканалів.

 

Сьогодні Верховна рада ухвалила низку законів про захист культурно-інформаційного простору держави. 

Народні депутати  заборонили публічне відтворення музичної продукції російського походження в медіа та громадському транспорті, а також збільшили квоту на українську музику в ефірі радіостанцій і телеканалів (з 35% до 40%).

Про це повідомило радіо Свобода.  

Закон також забороняє проведення гастролей за участю виконавців, які є громадянами держави-агресора та передбачає створення списку виконавців РФ, які засуджують агресію проти України, з метою дозволити виконувати твори таких авторів. Право оновлювати такий список закріплено за РНБО.

Верховна Рада іншим законом заборонила імпорт видавничої продукції з Росії та Білорусі. Зокрема, забороняється випуск, ввезення, розповсюдження в Україні книжкових видань, що містять твори авторів –громадян РФ. Водночас ця заборона не поширюватиметься на книги, видані в Україні до 1 січня 2023 року.

Нардепи ухвалили ще один закон «щодо стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження. Він передбачає з 2023 року надання держсубсидії (у розмірі до 20% доходу) для відшкодування витрат на оренду нерухомого майна, що використовується суб’єктом видавничої справи, а також допомогу у вигляді сертифіката на придбання книг на 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (зараз це 800 грн).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.