Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вантажівка

Вівторок, 21 червня 2022, 13:00

В Україні повернули імпортні мита та ПДВ

вантажівка

З липня повертаються мита та податок на додану вартість на імпорт товарів, зокрема авто.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 21 червня,  Верховна Рада прийняла законопроєкт №7418, яким з 1 липня цього року повернула мита та податок на додану вартість (ПДВ) на імпорт товарів, зокрема автомобілів.

"За" проголосували 234 народних депутатів.

Зазначимо, законопроєкт №7418 містить поправки до Податкового кодексу та інших законів про повернення всіх мит та ПДВ на імпортні товари, зокрема на автомобілі. Він також пропонує відновити оподаткування, яке було скасоване у березні цього року, для товарів, які ввозять платники єдиного податку першої-третьої групи, оскільки в середньому за місяць бюджет за цією пільгою втрачає близько 3 млрд грн ввізного мита.

Нагадаємо, з 6 квітня Верховна Рада звільнила імпорт товарів в Україну від ввізного мита та ПДВ для платників єдиного податку першої-третьої групи, які сплачують податок за ставкою 2% від обороту, а також встановила спрощену форму розмитнення. Депутати також повністю звільнили від оподаткування імпорт транспортних засобів громадянами та суб'єктами спрощеної системи.

Додамо, у березні Верховна Рада затвердила нульову ставку акцизу на бензин, дизпаливо та скраплений газ та зменшила ПДВ з 20% до 7% та дозволила компаніям і підприємцям з обігом до 10 мільярдів гривень платити лише 2% єдиного податку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.