Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Марков

Фб Маркова

Середа, 22 червня 2022, 12:32

Львівський політолог Ігор Марков помер на 59 році життя

Ігор Марков

Вчора помер засновник відділу соціальної антропології НАН України Ігор Марков.

Про це повідомив львівський історик, соціолог, політолог Ігор Танчин на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 20 червня, через невиліковну хворобу помер львівський політолог, міграціолог, кандидат історичних наук, засновник відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАН України Ігор Марков.

"Страшно згадати як давно ми знайомі з Марковим. Він був першим однокурсником з яким я познайомився, поступивши на історичний факультет. Ми, як медалісти, були зараховані раніше за інших і ще з кількома такими самими відмінниками відбували практику, вивозячи будівельне сміття з приміщень географічного факультету.

Під час роботи Марков затягнув народну пісню, яких він знав безліч. Пісню підхопили так дружно, що через деякий час появився майор поцікавитися чим це ми займаємося. Тоді, в рік Московської олімпіади, маніфестування своєї українськості було, м'яко кажучи, не вельми модно, але Марков на це не зважав, він завжди жив українськими інтересами, навіть тоді, коли це не те що не було мейнстримом, але загрожувало значними неприємностями.

Пізніше я не раз мав нагоду в цьому переконатися і в студентські роки, і після закінчення університету, а особливо в першій половині 90-х, коли ми разом працювали в Політологічному центрі "Генеза" організатором і натхненником якого був якраз Ігор" – написав Танчин. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.