Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Єврокомісія

П'ятниця, 24 червня 2022, 11:34

Україні надали статус кандидата на вступ в ЄС

Єврокомісія

Лідери Євросоюзу погодилися надати Україні статус кандидата на вступ в ЄС.

Про це повідомляє Європейська правда.

Вчора, 23 червня, на саміті в Брюсселі лідери Європейського союзу затвердили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

"Угода. Європейська рада щойно вирішила отримати статус кандидата в ЄС для України та Молдови. Історичний момент. Сьогодні вирішальний крок на вашому шляху до ЄС. Вітаю Володимира Зеленського та Маю Санд та народи України і Молдови. Наше майбутнє разом" – написав у Twitter президент Європейської ради Шарль Мішель.

Рішення схвалили на основі рекомендації Європейської комісії, наданої 17 червня, у якій йдеться, що Україна втратить статус кандидата, якщо порушить свої зобов’язання. Зокрема, це проведення реформ.

Нагадаємо, 17 червня Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз, а 23 червня цю рекомендацію підтримав і Європарламент.

Додамо, наприкінці лютого президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.