Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Жидачів

П'ятниця, 24 червня 2022, 10:56

У Жидачеві підтримали звернення про перехід на григоріанський календар

Жидачів

Депутати Жидачівської міськради просять УПЦ та УГКЦ розглянули можливість переходу на григоріанський календар.

Про це повідомляє Жидачівська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 23 червня, на сесії Жидачівської міської ради депутати підтримали звернення Стрийської міськради щодо переходу на григоріанський календар.

Зокрема, цим документом депутати звернулися Української Греко-Католицької Церкви та Православної Церкви України  з проханням розглянути можливість переходу на григоріанський календар.

"У "Різному" депутати розглянули та підтримали звернення депутатів Стрийської міської ради "Про звернення до Ієрархів Української Греко-Католицької Церкви та Православної Церкви України щодо переходу на григоріанський календар" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці квітня депутати Стрийської міськради направили звернення до ПЦУ та УГКЦ з проханням перейти на григоріанський календар.

Депутати наголошували, що не хочуть бути в числі "цивілізаційної відсталості, а отже, календарного невігластва", і перебувати "в одній спілці" з московською православною церквою, яка "постійно використовувала і використовує розрізнення релігійного календаря як протиставлення західній християнській традиції".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.