Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

П'ятниця, 24 червня 2022, 16:01

Ексголова сільради на Львівщині та фірма-підрядник привласнили понад два мільйони гривень

Львівщина

Колишній сільський голова підробив документи та разом з підрядником привласнив кошти, виділені на будівництво газопроводу.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому голові сільської ради у Сокальському районі у незаконному заволодінні близько 2,5 млн грн бюджетних коштів.

"Посадовець, використовуючи своє службове становище, підробив службові документи та, у змові з керівниками підприємств-підрядників, заволодів коштами, виділеними з бюджету для будівництва газопроводу" – йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що у 2013 році він склав неправдиві документи про будівництво газопроводу, постановив організувати тендер, визначив переможця та підписав з ним акти про виконання та приймання виконаних робіт, а також оплатив виконання робіт.

"Насправді роботи з будівництва газопроводу не проводились і навіть потреби у їх проведенні не було, оскільки ці роботи вже були виконані раніше, про що зловмисники достовірно знали. Таким чином вони заволоділи бюджетними коштами у сумі близько двох з половиною мільйонів гривень" – заявили у поліції Львівщини.

Наразі слідчі повідомили колишньому сільському голові про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 2 8 ч. 1  ст. 366 (Службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.