Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Середа, 29 червня 2022, 10:16

Львів залишився без конгрес-центру

Львівська міська рада

Суд скасував ухвалу Львівської міськради, яка передбачала приватизацію земельної ділянки під будівництво. 

Верховний Суд підтримав позицію Львівської обласної прокуратури та повернув у комунальну власність земельну ділянку площею понад 4,8 га на території Залізничного району Львова.

Про це повідомила прокуратура Львівської області.

"Постановою Верховного Суду задоволено позовні вимоги прокуратури про визнання недійсними пунктів ухвали міської ради та скасування реєстрації на земельну ділянку загальною вартістю майже 106 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що Львівська міська рада прийняла протиправне рішення щодо передачі у статутний капітал одного з товариств Львівщини земельної ділянки комунальної форми власності, що по суті призвело до безоплатного відчуження землі у приватну власність без проведення аукціону.

Верховний Суд підтвердив обґрунтованість судового рішення першої інстанції за позовом Галицької окружної прокуратури міста Львова про повернення територіальній громаді Львова земельної ділянки.

19 вересня Львівська міська рада підтримала ухвалу "Про створення ТзОВ "Сінерджі Альянс", яке планувало звести у Львові  з багатофункціональний культурно-розважальний конгрес-центр. Ухвала передбачала створення товариства з обмеженою відповідальністю.

Засновником від імені міської ради була Агенція ресурсів Львівської міської ради. Партнером Львівської міської ради ТОВ "Онур конструкційон інтернешнл". У статутний капітал товариства міськрада передала земельну ділянку площею 4,8 гектара, вартістю, згідно з оцінкою, 105 мільйонів гривень. Ця ділянка належить до земель комунальної власності міста Львова і знаходиться поруч із ТРЦ "Victoria Gardens" та ТВК "Південний". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.