Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівобленерго

Фб Львівобленерго

Четвер, 30 червня 2022, 09:57

Львобленерго окільцює лелек у гніздах, що розташовані на електроопорах

Львівобленерго

Львівобленерго спільно з Західноукраїнським орнітологічним товариством окільцюють пташенят лелек.

Львівобленерго спільно з Західноукраїнським орнітологічним товариством окільцюють пташенят лелек у гніздах, які розташовані на електроопорах, спеціальними металевими та пластиковими кільцями.

Про це повідомила пресслужба Львівобленерго.

Наразі вже окільцьовано лелечат у 14 гніздах, які розташовані на опорах ліній електропередачі у селі В'язова Львівського району.

Для безпеки енергетики знеструмили лінію електропередачі та надали автовежу. Далі орнітологи знімали лелечат з гнізд і кільцювали їх ніжки.  На праву ногу кріпили пластикове кільце з унікальним номером, на ліву – металеве кільце. Окрім того, науковці міряли, важили лелечат, брали пір'їнки для проведення генетичного аналізу.

Проєкт реалізується з метою охорони та збереження білого лелеки.

Це допомагатиме у наукових дослідженнях та для захисту птахів, адже орнітологи зможуть відстежувати долю лелек та спосіб їх життя, міграцію, виявляти гнізда, яким загрожує небезпека на опорах ліній електропередачі, і спільно з енергетиками усувати загрозу, – зазначається у повідомленні.

Подібна природоохоронна ініціатива вже успішно діє у сусідній Польщі. Тепер цей досвід перейматимуть в Україні – на Львівщині.

З 2005 до 2022 року львівські енергетики власними силами облаштували понад 1670 безпечних домівок для лелек на опорах ліній електропередачі. Цю ініціативу, "Захист білого лелеки", "Львівобленерго" також перейняло від польських колег-енергетиків за підтримки Західноукраїнського орнітологічного товариства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.