Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Meest

Прес-реліз,   Вівторок, 5 липня 2022, 13:29

Canada Ukraine Foundation та Meest доставили понад 30 000 кг гуманітарної допомоги до України

Meest

Гуманітарна допомога доставили в Україну за підтримки Олени Зеленської. 

Допомога надходить у вигляді боксів з їжею, що розраховані на місяць споживання

Згідно з даними ООН, гуманітарної допомоги потребують близько 15,7 млн українців. Понад 14 млн людей війна змусила покинути свої домівки: 7 млн перетнули кордони сусідніх країн, а ще 8 млн стали внутрішньо переміщеними особами. Приблизно 13 млн людей і досі перебувають у постраждалих районах країни і часто не мають доступу до базового набору продуктів. 

Завдяки підтримці благодійного фонду Canada-Ukraine Foundation у партнерстві з першою леді Оленою Зеленською поштово-логістична компанія Meest доставила на деокуповані території 31 тис гуманітарних продуктових наборів. До складу дорослих наборів увійшов базовий високоенергетичний набір їжі, багатий вуглеводами й доповнений продуктами, які є джерелом білків і жирів. Такий бокс ладний забезпечити харчування дорослої людини терміном на один місяць. 

Дитячі фудбокси створювали з урахуванням основних харчових потреб та смакових уподобань дитини. Цей збалансований та багатий на вуглеводи, білки, жири, а також продукти з високим вмістом кальцію набір містить: манну та кукурудзяну крупи, макарони, вівсянку, кукурудзяні та шоколадні пластівці, сухе молоко, паштет із птиці, плавлений сир, печиво, какао, сухарі та фруктово-трав'яний чай. 

Матеріальну підтримку для закупівлі продуктів та збору фудбоксів забезпечив фонд Canada-Ukraine Foundation та його донори, а розподіл наборів по регіонах та благодійних організаціях взяла на себе команда першої леді Олени Зеленської. Компанія Meest здійснила закупівлю продуктів, їхню комплектацію у набори, пакування та доставку в Україну. 

"Для тисяч українців, чиє життя й так було непростим, – людей з інвалідністю, сімей, що виховують по троє, п’ятеро дітей, літніх людей – війна є надважким випробуванням. Вони не мають доступу до елементарних базових речей, як-от їжа чи засоби гігієни. росія ставить їх у такі умови, щоб вони втрачали найцінніше – гідність. Тож я вдячна компаніям, які нині допомагають нам не допустити цього. Ми отримуємо гуманітарну допомогу з-за кордону, водночас український бізнес, який працює у складних умовах війни, робить усе, щоб ця допомога потрапила за адресою. Формуючи спільноту небайдужих, ланка за ланкою закриваючи життєво необхідні потреби, ми доводимо, що для українців немає бар'єрів, особливо, коли йдеться про добро та допомогу одне одному" зазначила перша леді України Олена Зеленська

Усього фудбокси отримали 12 територіальних громад і будинків дитини та шість благодійних фондів. Зокрема продукти відправились у деокуповані населені пункти Київської, Миколаївської, Харківської, Сумської, Чернігівської та Запорізької областей, а також 5-му окремому штурмовому полку 25-ої окремої повітрянодесантної бригади та військовим на Ізюмському напрямку. 

"Через те, що росія продовжує щоденно атакувати українські міста, потреба у гуманітарній допомозі наразі тільки збільшується. Для великих компаній, що хочуть допомогти українцям, на мою думку, зараз є дуже важливим не тільки не зменшувати, а й навпаки – у доступний спосіб збільшити обсяг гуманітарної допомоги, що надається. Друге надважливе завданням для всіх нас зараз – у будь-який спосіб підтримувати увагу до війни в Україні, адже світ не має звикати до геноциду який просто зараз відбувається у центрі Європи", додав Віктор Гетьманчук, Canada-Ukraine Foundation.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.