Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прокуратура Львівської області

Фб Прокуратури Львівської області

Четвер, 7 липня 2022, 13:04

Організоване злочинне угрупування продавало місця в черзі на розмитнення автомобілів

прокуратура Львівської області

Загалом за цією схемою в зоні діяльності Львівської митниці розмитнили понад 40 тисяч транспортних засобів з іноземною реєстрацією. 

Правоохоронці викрили організоване злочинне угрупування, яке в період квітня-липня займалось систематичним вимаганням та одержанням неправомірної вигоди від фізичних та юридичних осіб за безперешкодне ввезення в Україну імпортних автомобілів та їх оформлення.

Про це повідомила прокуратура Львівської області.

За суму в 500-1000 доларів США за кожен транспортний засіб фігуранти гарантували безперешкодне та позачергове розмитнення авто та постановку на облік без попереднього зняття з іноземної реєстрації. Окрім того, службовцями під виглядом брокерських послуг за 50-150 доларів США організовувалось безперешкодне митне оформлення автомобілів.

До складу ОЗУ входили посадовці Львівської митниці, митні брокери та громадянин однієї із країн ЄС.

Правоохоронці провели обшуки на території митних постів Львівської митниці, за місцем роботи та проживання підозрюваних. Вилучено чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності та кошти на суму 1,2 млн грн.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 5 особам – співробітнику одного із митних постів Львівської митниці, трьом митним брокерам та громадянину однієї із країн ЄС за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди, підкупу особи, яка надає публічні послуги та зловживання впливом (ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 368-4, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу фігурантам та встановлюється причетність інших осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.