Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електрозаправка

Понеділок, 11 липня 2022, 10:43

У Львові спростили процедуру встановлення електрозарядної станції для електромобілів

електрозаправка

Львівська міськрада затвердила процедуру розміщення станцій електрозарядок для електромобілів.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу, згідно з якою право оренди окремих конструктивних елементів благоустрою для розміщення станції зарядки електротранспорту надається за результатами електронного аукціону із застосуванням системи Prozorro.Продажі.

Як заявив голова фракції Варта Юрій Мартинюк, положення передбачає процедуру розміщення станцій електрозарядок.

"Тепер кожна особа, яка має бажання необхідності встановлення станції зарядки електромобілів за визначеною містом процедурою, може звернутись до міської ради з проханням про виділення місця для встановлення станції. Міська рада формує документи і виставляє лот на електронні торги. Переможець торгів отримує адресу чи паспорт прив’язки як елемент благоустрою. Після цього структура, яка надає підключення до електроенергії, на цю адресу має виробити технічні умови – пояснив Мартинюк.

За його словами, мешканці, пройшовши відповідну процедуру, зможуть навіть біля свого будинку встановити електрозарядну станцію. Натомість вартість оренди земельної ділянки встановили на мінімальному рівні.

"В сучасних умовах енергетичної кризи, розвиток електротранспорту – це питання розвитку міста" – додав Мартинюк.

Додамо, у 2019 році Мінрегіонбуд запровадив обов'язкове встановлення зарядних пристроїв для електромобілів при створенні нових місць для паркування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.