Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електрозаправка

Вівторок, 25 червня 2019, 11:53

З липня усі нові паркінги Львова мають обладнати зарядками для електромобілів

електрозаправка

Мінрегіонбуд з липня запроваджує обов'язкове встановлення зарядних пристроїв для електромобілів при створенні нових місць для паркування.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України урегульовує норму щодо проектування на парковках місць для електромобілів із спеціальними зарядними пристроями.

Згідно з цими змінами, для облаштування місць для електрокарів мають виділити не менше 5% всіх паркувальних місць. Ці зміни набудуть чинності з 1 липня.

"Тобто, з липня місяця всі нові або реконструйовані парковки повинні обов’язково будуватися з дотриманням цієї вимоги. Взагалі хочемо, щоб до 2030 року всі парковки в Україні стали на 100% облаштовані електрозарядками," – заявив Парцхаладзе.

За його словами, в 2015 році в Україні було лише 500 електромобілів, а сьогодні їхня кількість зросла до 13 тисяч, і лише цієї весни попит на електрокари збільшився на 67%.

Нагадаємо, Мінрегіонбуд також  запропонував встановити туалети на нових та реконструйованих зупинках громадського транспорту, планує врегулювати норму щодо проектування лівих поворотів на трасах та встановити на дорогах станції екстреного зв'язку на випадок надзвичайних ситуацій. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.