Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Васько

Фб Українського Лікарського Товариства у Львові

Понеділок, 11 липня 2022, 16:48

Васько заплатить лікарю майже 100 тисяч за незаконне звільнення

Андрій Васько

Шевченківський райсуд зобов'язав Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поновити на роботі лікаря, якого незаконно звільнив Андрій Васько.

Шевченківський районний суд Львова зобов'язав КНПЛО "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" поновити на роботі лікаря, якого звільнили незаконно, а також сплатити йому 98 649 грн. 60 коп. компенсації за час вимушеного прогулу.  

Про це йдеться в рішенні суду від 30 червня.

Суд встановив, що 2 березня під час оголошеної повітряної тривоги у Львові, в кімнаті очікування виклику станції екстреної медичної допомоги "Львів" між позивачем, лікарем з медицини невідкладних станів пункту медицини катастроф, і директором виник конфлікт, приводом до якого стала відмова лікаря пройти в укриття під час повітряної тривоги.

Андрій Васько під час свого виступу на засіданні суду, пояснив, що своїми діями лікар поставив під загрозу життя, здоров'я адміністративного персоналу Центру, який забезпечував процес евакуації під час повітряної тривоги, а також членів бригади.

"Як виконувач обов'язки керівника, за умов воєнного стану, він вимагав від працівників суворого дотримання техніки безпеки та дисципліни", – йдеться у рішенні суду.

Попри це суд повністю задовільнив вимоги позивача та  визнав його звільнення незаконним, оскільки в наказі в.о. гендиректора Центру медицини катастроф Андрій Васько послався на норму, що стосується лише керівників підприємств. А до них посада лікаря не належить.

Окрім того, позивач заявив у суді, що вважає причиною звільнення "неприязне та грубе ставлення до нього" з боку в.о. гендиректора  Андрія Васька.

Зазначимо, що Андрій Васько з 2020 року очолює Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф як виконуючий обов'язки генерального директора. До цього він був заступником директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

У січні-квітні Андрію Ваську нарахували 137 тисяч гривень заробітної плати.

Наприкінці червня, з нагоди Дня медичного працівника президент Володимир Зеленський нагородив Васька почесним званням "Заслужений лікар України".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.