Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Середа, 13 липня 2022, 12:01

На Львівщині створять сім консультаційних центрів для переселенців

Львівщина

Консультаційно-координаційні центри для переселенців працюватимуть при районних адміністраціях області.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

При районних військово-цивільних адміністраціях Львівської області створять консультаційно-координаційні центри для переселенців, де людям надаватимуть юридичний супровід, психологічну підтримку та консультації з різних питань.

Загалом такі центри планують створити при кожній із семи Львівських РВА. Основними їхніми завданнями будуть: надання юридичного супроводу; психологічна підтримка; організація зустрічей з різними середовищами для розв'язання питань ВПО; впровадження стандарту комунікації в територіальних громадах Львівщини.

Також ці центри служитимуть майданчиками комунікації та об'єднання послуг від грантових програм та інших послуг в громадах.

"Нерідко від громадських організацій ми чули, що бракує комунікації в самих громадах та навіть банального розуміння того, хто що робить. Саме тому ми вирішили створити спільний майданчик для комунікації та об’єднання послуг із залучення грантових програм. Лише спільними зусиллями влади та волонтерських організацій ми зможемо ефективно розподіляти наші зусилля та координувати усі наші дії" – наголосила голова робочої групи Медико-психосоціальної підтримки та радниця голови Львівської ОВА Максима Козицького Галина Бордун.

У таких консультативно-координаційних центрах надаватимуть послуги з юридичних питань та з психологічної підтримки. Зокрема це: консультування з виготовлення документів; втрата майна та поширені питання отримання допомоги. Передбачать також психологічний супровід ВПО в місцях тимчасового проживання на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.