Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Дадак "Руф"

wikipedia.org

Четвер, 14 липня 2022, 13:52

На фасаді будинку на Полуботка створять стінопис на честь Юрія Дадака

Юрій Дадак "Руф"

Також у місті на честь Юрія Дадака встановлять меморіальну таблицю на фасаді ліцею № 93.

Сьогодні, 14 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення створити стінопису на честь захисника України Юрія Дадака "Руфа", а також погодити встановлення меморіальної таблиці на фасаді ліцею № 93, що знаходиться на вул. А. Кос-Анатольського, 10.

Зокрема, з ініціативою створення стінопису та встановлення меморіальної таблиці учаснику бойових дій, громадському діячеві, поету Юрію Дадаку "Руфу" до міськради звернулася ГО "Інститут суспільних ініціатив".

Стінопис вирішили розмістити на фасаді будинку на вул. П. Полуботка, 29, а текст меморіальної таблиці ГО "Інститут суспільних ініціатив" має погодити з управлінням архітектури та урбаністики Львівської міської ради.

Нагадаємо, Юрій Дадак – поет, учений, громадський діяч, засновник літературного проєкту "Дух Нації". З перших днів російського вторгнення в Україну пішов на фронт добровольцем, воював у складі львівської 24-ї бригади імені короля Данила на Луганщині.

Загинув від ворожого мінометного обстрілу 1 квітня, а 9 квітня його поховали на Марсовому полі, прилеглому до Личаківського цвинтаря.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.