Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військовий облік для жінок

Четвер, 14 липня 2022, 16:30

Українських кобіт братимуть на військовий облік лише за їхньої згоди

військовий облік для жінок

Українських жінок на обов'язковий військовий облік братимуть лише за їхньої згоди.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України на своїй сторінці у Фейсбуці. 

У Генеральному штабі ЗСУ заявили, що на обов'язковий військовий облік братимуть жінок лише за їхньою згодою.

Зазначимо, ще у 2021 році, згідно з наказом Міністерства оборони, в Україні затвердили перелік професій, представниці яких повинні стати на обов'язковий військовий облік з 1 жовтня 2022 року. Це жінки-медики, фінансисти, бухгалтери, менеджери, програмісти, журналісти, музикантів тощо.

"Проведення загальної мобілізації під час війни з РФ засвідчило, що на військову службу до ЗСУ та інших військових формувань призвані близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

Більшість жінок призначено на посади медичного персоналу, підрозділів зв'язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів. На даний час у Збройних Силах залишається потреба у жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій.

Таким чином, досвід розгортання військових частин ЗСУ та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу доводить, що в державі на сьогодні немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку" – пояснили в Генштабі.

Саме тому жінок на військовий облік планують брати лише за їхньою згодою, а розпочати ці заходи планують не раніше, ніж через місяць після завершення "особливого періоду в державі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.