Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська ОВА

google.com

П'ятниця, 15 липня 2022, 09:16

МОЗ спільно з ВООЗ перевіряють Львівщину з питань боротьби з поліомієлітом

Львівська ОВА

Львівська область вважається однією з областей із високим ризиком розвитку поліомієліту.  

Заступник Міністра охорони здоров’я разом із командою ВООЗ та партнерами Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (GPEI) відвідали Львів з питань боротьби з поліомієлітом.

Про це повідомила пресслужба Кабміну.

«Львівська область є однією з областей із високим ризиком розвитку поліомієліту через великий наплив внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які тікають від війни. Метою поїздки є оцінка дій з реагування на спалах поліомієліту, таких як вакцинація та епіднагляд, за поточних обставин війни, а також відновлення рішучості регіональної влади та ЦКПХ попри війну протидіяти спалаху поліомієліту, який триває», - сказано у повідомлені.

Делегація МОЗ і ВООЗ у Львові зустрілись з директором департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орестом Чемерисом, з представниками Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України (ЦКПХ), вірусологічної лабораторії, керівництвом та медичними працівниками інфекційної клінічної лікарні.

Нагадаємо, що з моменту підтвердження випадку паралітичної форми поліомієліту, спричиненого циркуляційним дериватом вакцинного штаму поліовірусу типу 2 (cVDPV2) в Україні минулого року в Рівненській області, партнери GPEI – ВООЗ, ЮНІСЕФ, Центри з контролю та профілактики захворювань США та інші – допомагають МОЗ України та Центру громадського здоров’я України у відповіді на спалах поліомієліту в Україні. На сьогодні у двох дітей з гострим млявим паралічем (ГВП) виявили позитивний результат тесту на поліомієліт cVDPV2, вірус також був виявлений у 19 дітей, які були контактними і мали безсимптомний перебіг.

Єдиний надійний спосіб запобігти розвитку поліомієліту – це вакцинація.

Для подолання спалаху поліомієліту в Україні 1 лютого було розпочато загальнонаціональну кампанію з вакцинації проти поліомієліту для забезпечення інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) приблизно 140 000 дітей віком від 6 місяців до 6 років, які раніше не отримували жодних доз.

Із 24 лютого 2022 року, коли через вторгнення російської федерації почався значний рух населення та переміщення, ризик передачі поліовірусу в інші регіони та країни зріс. Незважаючи на війну, наздоганяльна кампанія з вакцинації триває, хоча й дуже повільно. Наразі 70% дітей, які були цільовою аудиторією, були щеплені ІПВ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.