Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

озеро "Промінь"

goldfishnet

П'ятниця, 15 липня 2022, 12:55

У Жидачеві відновлять озеро та здійснять благоустрій навколишньої території

озеро "Промінь"

У місті запустять воду в озеро "Промінь" та облаштують прилеглу територію.

Про це повідомляє Жидачівська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

В озеро "Промінь" у Жидачеві, яке раніше створили для технологічних потреб ПАТ "Жидачівський ЦПК" та яке значно обміліло, планують запустити нову воду.

"Цьогорічна аномально жарка і посушлива погода створила передумови екологічного лиха, пов'язаного з існуванням озера "Промінь" у м. Жидачеві. Після зупинення ТЕЦ споживання технічної води комбінатом скоротилося майже на 90%, тож відпала потреба скидання води в озеро. Тому 2,5 роки тому комбінат провів реконструкцію водогону з частковим демонтажем труб, через що підживлення озера припинилося" – пояснив міський голова Жидачева Володимир Левко.

За його словами, після розмови з керівництвом ПАТ "Жидачівський ЦПК",  підприємство погодилося відновити постачання води в озеро. Зокрема, комбінат щоденно подаватиме воду орієнтовно 3-4 години на добу.

Також місто планує використовувати для живлення озера дощові води з вулиць Грушевського, Франка та Бандери.

Наразі комунальникам доручили провести роботи з благоустрою території, прилеглої до озера – встановити додаткові лавки для відпочинку, а відділ економічного розвитку та інвестицій Жидачівської міськради до кінця серпня має напрацювати програму створення зони відпочинку (гідропарку) на території озера та прилеглій до нього території.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.