Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 15 липня 2022, 11:24

Держаудитслужбу просять перевірити управління ІТ Львова щодо закупівлі з розробки Порталу мешканця

Львів

Комісія підприємництва звернулася до Держаудитслужби з проханням провести перевірку управління ІТ міськради під час закупівлі щодо розробки "Порталу мешканця".

Про це йдеться на засіданні комісії підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини Львівської міськради, яке відбулося 28 червня 2022 року.

Депутатська комісія, під час розгляду звернення Ростислава Васюти щодо невиконання великої частини технічного завдання "Порталу мешканця", вирішила скерувати звернення до начальника управління інформаційних технологій та Західного офісу Держаудитслужби для того, щоб вони розібралися із питанням про діяльність управління ІТ міськради з цього питання.

Зокрема, ще у січні цього року управління ІТ провело закупівлю на розробку програмного забезпечення "Портал мешканця Львова" в рамках оновлення проєкту "Особистий кабінет мешканця".

Однак, за словами колишнього працівника управління ІТ Львівської міської ради та громадського активіста Ростислава Васюти, під час розробки цього програмного забезпечення не було виконану значну частину техзавдання, кошти за яке ТОВ "Епам рішення" (інформація про кінцевого бенефіціарного власника компанії відсутня), що перемогло у тендері, отримало з бюджету міста. Йдеться про 1,4 млн грн.

Натомість керівниця управління ІТ Олена Гунько заявила, що всі кошти не були витрачені даремно та переможець тендеру, замість невиконаної частини техзавдання, провів додаткові роботи, однак не надала їхній перелік членам комісії, хоча, як заявив Васюта, будь-які зміни у закупівлі мають бути документально оформлені.

У результаті розгляду цього питання член комісії Олекса Возняк заявив, що його потрібно розглядати зі сторони порушення у сфері закупівель, тому комісія також вирішила скерувати звернення до сектору з питань доброчесності та запобігання корупції Львівської міської ради, яке б встановило, чи є зловживання зі сторони управління ІТ.

Нагадаємо, в січні відбулася презентація оновленого "Порталу мешканця", в розробку якого міськрада вклала півтора мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.