Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Вівторок, 19 липня 2022, 12:27

8 нардепів з Львівщини не підтримали закон для фрілансерів

нардепи з Львівщини

Верховна Рада прийняла закон про нестандартні форми зайнятості (фріланс).

Вчора, 18 липня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5161 про нестандартні форми зайнятості (фріланс).

"За" проголосували 269 народних депутатів.

Законопроєкт вводить нову особливу форму трудового договору – трудовий договір з нефіксованим робочим часом. Такі трудові договори запроваджуються як альтернатива договорам цивільно-правового характеру.

При цьому, працівник зможе поєднувати легальну роботу в кількох роботодавців і матиме базові соціальні гарантії (забезпечення лікарняними, відпустками, достатнім рівнем зарплати тощо).

Кількість трудових договорів із нефіксованим робочим часом в одного роботодавця не може перевищувати 10% загальної кількості трудових договорів, стороною яких є цей роботодавець.

Також передбачається, що роботодавець не може забороняти чи створювати перешкоди працівникові, який виконує роботу на підставі трудового договору з нефіксованим робочим часом, виконувати роботу за іншим трудовим договором у іншого роботодавця.

Заробітна плата виплачуватиметься за фактично відпрацьований час або за фактично виконану роботу.

Мінімальна тривалість робочого часу протягом календарного місяця – 32 години.

З львівських нардепів законопроєкт підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу),  Святослав Юраш (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра).

Утрималися: Олена Кондратюк (позафракційна).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (позафракційний), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Були присутні у залі, але не голосували: Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Роман Лозинський (Голос), Юрій Загородній (депутатська група Платформа за життя та мир).

Проголосували проти: Михайло Цимбалюк (Батьківщина).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.