Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Середа, 20 липня 2022, 12:42

МВС перевірятиме школи на наявність обладнаних бомбосховищ

школа на Львівщині

У МВС наголосили, що заклади освіти без належних бомбосховищ не зможуть розпочати очне навчання.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявила вчора на брифінгу речниця МВС України Альона Матвєєва, у Міністерстві внутрішніх справ перевірятимуть заклади освіти на наявність і готовність бомбосховищ.

У закладах, в яких немає необхідних безпекових вимог, навчальний рік розпочнеться у дистанційній формі.

За її словами, рішення про початок навчального року в офлайн-форматі ухвалюватимуть окремо в кожному регіоні та закладі освіти окремо залежно від рівня безпеки.

Також, за ініціативою МВС, у шкільні програми внесуть зміни, які стосуватимуться поводження в небезпечних ситуаціях.

"Ми розглядаємо це як складову навчання наших діток із погляду знання ними базових вимог безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану. Тож будуть внесені необхідні зміни у зміст навчальних програм для 6-11 класів. Зокрема, до предмета "Захист України" буде додано окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності" – пояснила Альона Матвєєва.

Крім цього, МВС планує розробити "Абетки з безпеки для школяра середньої школи" у формі мобільного додатка, який міститиме відповіді для дітей, як поводити себе в умовах небезпеки та воєнного стану.

Нагадаємо, з 1 вересня у Львові планують відновити очне навчання у школах, наразі триває перевірка укриттів працівниками Львівської міськради.

Цьогоріч у перший клас в області підуть понад 26 тисяч дітей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.