Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Четвер, 21 липня 2022, 11:38

Понад 70% шкіл Львівщини не готові до нового навчального року

школа на Львівщині

З всіх шкіл області лише 26% готові до нового навчального року.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 20 липня готовність об'єктів та будівель закладів освіти Львівської області до нового навчального року становить 26%.

Основними причинами цього є проблеми з облаштуванням укриттів, необхідність напрацювання інших шляхів довезення учнів у громадах, шкільні автобуси яких використовують відповідно до потреб воєнного стану, а також тимчасове розміщення вимушених переселенців у закладах освіти.

"Розпочати навчання в офлайн-форматі зможуть лише ті школи, де це можливо, враховуючи воєнну ситуацію. Якщо така можливість є, у закладах освіти або поблизу має бути укриття. Також у школах не можуть проживати ВПО. Відтак, пошук місць для тривалого проживання вимушених переселенців – серед ключових пріоритетів зараз" – зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, за останніми даними 37% учасників освітнього процесу забезпечені умовами для навчання в офлайн-форматі.

Нагадаємо, цьогоріч у перший клас в області підуть понад 26 тисяч дітей.

Також з 1 вересня у Львові планують відновити очне навчання у школах, наразі триває перевірка укриттів працівниками Львівської міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.