Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

П'ятниця, 22 липня 2022, 15:42

У гуртожитках ПТУ на Львівщині планують створити понад 2000 місць для переселенців

переселенці

Наразі в області для розміщення переселенців обладнують ті гуртожитки ПТУ, які не потребують великих капіталовкладень.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

У гуртожитках закладів професійно-технічної освіти Львівської області до початку нового навчального року планують повністю облаштувати понад 2000 місць для розміщення внутрішніх переселенців.

За словами Козицького, наразі для переселенців ремонтують ті гуртожитки, які потребують найменше коштів.

"У межах обласної програми реалізації інфраструктурних проєктів ремонтуємо ті гуртожитки закладів професійно-технічної освіти, які потребують невеликих капіталовкладень. Як результат матимемо понад 2 тисячі місць для проживання ВПО" – наголосив Козицький.

Він додав, що найбільше переселенців, станом на сьогодні, проживають саме у закладах вищої та професійно-технічної освіти.

"Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну найбільше внутрішньо переміщених осіб прихистили у себе саме заклади вищої та професійно-технічної освіти. Зараз важливо з’ясувати, хто з цих людей може повернутися додому, зважаючи на те, що у їхніх рідних населених пунктах бойові дії припинили, а домівки вціліли. Тим же, хто не має куди повертатися, шукатимемо інше житло" – пояснив Козицький.

Нагадаємо, раніше на ремонт шести гуртожитків для проживання переселенців у області виділили 4,9 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.