Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

краків

google.com

П'ятниця, 22 липня 2022, 12:22

Твори з колекції Львівської галереї мистецтв будуть виставлені у Кракові

краків

29 липня у Національному музеї у Кракові відкриється виставка «Новий початок. Модернізм у Другій Речі Посполитій», на якій представлені твори з колекції Львівської національної галереї мистецтв.

Про це повідомив propertydesign.pl.

Картини Михайла Бойчука, Луни Дрекслер, скульптура Яніни Райхерт-Тот та інші твори були доставлені зі Львова до Кракова в середу, 20 липня. 

Координатор виставки Катажина Шепєнец повідомила, що підготовка виставки була складною серед іншого через труднощі, пов’язані з транспортуванням творів мистецтва в час війни.

За її словами, застрахувати об'єкти через війну в Україні було складно. Проте все вдалося завдяки співпраці Львівської національної галереї мистецтв та Національного музею у Львові з Національним музеєм у Кракові.

Виставка "Новий початок. Модернізм у ІІ Речі Посполитій", стане другою із серії "4×модерність". У цій серії краківські музеологи розглядають інтерпретацію модерності в польському мистецтві та культурі 20 та 21  століть.

Для виставки львівською галереєю було надано ікону «Пророк Ілля» та акварель княгині Ярослави Михайла Бойчука, «Автопортрет у храмі» Луни Дрекслер та скульптуру «Авіатор. Проект пам’ятника на Личаківському кладовищі»  Яніни Райхерт-Тот.

Нагадаємо, про львівський період творчості Яніни Райхерт-Тот Варіанти розповідали в статті "Яніна і анголи". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.