Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

офіс Рава-Руської міськради на вул. Коновальця

prykordonnya.info

Понеділок, 25 липня 2022, 11:20

Депутати Рава-Руської відмовилися від оренди приміщення, де знаходиться офіс мера міста

офіс Рава-Руської міськради на вул. Коновальця

Депутати ініціювали розірвання договору оренди на приміщення, в якому розташовуються кабінети мера міста та його заступників.

Про це повідомляє видання "Прикордоння".

Ще 30 червня, на сесії Рава-Руської міської ради депутати ініціювали розірвання договору оренди на приміщення, в якому розташовується офіс Рава-Руської міськради.

Зокрема, йдеться про приміщення на третьому поверсі торгово-розважального центру "Центр", що на вул. Євгена Коновальця, 8 у місті Раві-Руській.

Серед причин розірвання договору оренди є необхідність скорочення дефіциту бюджету.

"Цього року ми не заплатили за оренду жодної гривні через обмеження на проплату таких платежів. Сплачували лише за комунальні послуги. Це було близько 16 тис. грн за опалення на місяць. У нас є погодження з власником приміщення, що через воєнний стан ціна оренди буде знижена на 20% на момент його дії" – наголосив міський голова Рава-Руська Іван Івануса.

За його словами, додаткової угоди на зниження оренди на приміщення ще не укладено. Проте для потреб апарату міськради та її виконавчих органів розглядають будівлю колишньої залізничної лікарні на вул. Двірцевій у Раві-Руській.

"У січні ми звернулись до Львівської міської ради аби нам передали будівлю колишньої залізничної лікарні на вул. Двірцевій. Але через воєнний стан сесій Львівської міської ради не відбувалось" – пояснив Іван Івануса.

Натомість депутати міськради висловили невдоволення, що чиновники не представили "дорожньої карти", відповідно до якої міськрада повинна була розробити план відмови від оренди офісу та розміщення апарату ради та виконавчих органів у комунальних приміщеннях. 

Зазначимо, Рава-Руська міська рада орендує приміщення у торгово-розважальному центрі "Центр" у Раві-Руській з 2021 року за кошти місцевого бюджету. Договір укладено майже на 3 роки. Оренда коштує близько 500 тисяч гривень щороку, не враховуючи комунальні послуги.

Це приміщення вирішили орендувати через збільшення штату апарату Рава-Руської міської ради та створення виконавчих органів після того, як відбувся новий етап децентралізації.

У орендованому приміщенні розташовуються кабінети міського голови та його заступників, централізована бухгалтерія. Також там відбуваються засідання сесій Рава-Руської міської ради.

У адміністративному будинку на вул. Ярослава Мудрого, 3, де раніше повністю і розташовувався апарат міської ради, працюють відділи надання адміністративних послуг, соціального захисту, а також розташовуються кабінети інших працівників загального відділу і секретаря міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.